Autor: 021.rs

Novi Sad
19.10.2018.
16:35 > 09:23
Novosadska policija uhapsila je Dušana Jonaša (55), zbog sumnje da je kao investitor prodao više stanova na koje je zatim upisao hipoteku na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.
  • nnn

    23.10.2018 18:00
    Torzija mozga
    To znači ONDA da drzava svima NEZAKONITO naplaćuje poreza na imovinu ako ista nije uknjižena. Ovi naši će poremiti i osnovne temelje logike a sve u cilju napalte poreza i ostalog iz svih projekcija i tačaka , vodravno,uspravnoi unakrst..Koji dokument odredjuje vlasnika?Ako je ono sto je u Katastru ne moze da se naplacuje porez na imovinu i moraju da poniste sva resenja i da vrate pare. Kad bi svi koji nisu uknjizeni podneli Tuzbe na poreska Resenja i trazili povracaj resili bi problem ili bi drzava bankrotirala. Sto se resenje odlaze radjaće se sve noviji nacini za otimanje.Porez na prenos prava trebalo bi da se zove porez na prenos vlasnistva ako postoji vanknizno vlasnistvo ili taj termin mora da se ukine a da se porez ne naplaćuje do uknjizenja odnosno kad se postane vlasnik imovine. Kakvo se pravo prenosi kad bivsi vlasnik moze da proda imovinu i radi sa njom šta hoće? Fiktivno pravo vitruelno ?Imate pravo da se trkate sa prethodnim vlsnikom i svim njegovim potraziocima za knizni list ko pre stigne stim da se ne znaju polazna mesta i nisu sa iste crte vec se kriju.
    Kladim se da ce nas sistem zamrsiti i reci u srpskom recniku pa ce dva sasvim razlicita pojma u slucaju POTREBE koristiti kao jednake i kontra jedan pojam na razne načine sve po potrebi. To se zove uvrtanje ili izludjivanje mozga.
    Jos nesto čim se overi ugovor treba tuziti prodavca da se dobije resenje da je imovina Vasajer Resenja imaju prednost nad Ugovorima
  • Lukas

    22.10.2018 16:59
    Notarka Vesna Milkov
    Ispitati i notarku Vesnu Milkov. Ona je overavala kupoprodajne ugovore u zgradi Dr. Svetislava Kasapinovićai 1-Jonaš investitor. Namerno nije upozoravala na postojanje hipoteke koju je ona overavala.
  • bogdan

    20.10.2018 20:20
    prevare
    A gde je tu investitor Dragan Mušicki, koji je prevario vlasnike za yrau Dušana Vasiljev 27,i dalje ucenjuje ljude da mu poklone Sklonište da bi potpisao legalizaciju. Bio je u zatvoru i dalje na slobodi . Dokle više tom čoveku ne oduzme država sve i tada u zatvor. Ima tamo i baba koje su prevarene i ojađene.
  • Država

    20.10.2018 17:56
    Banana
    Jonaš je stavio hipoteke na ukupno 24 stana! Ostao je dužan dva lifta u Branka Bajica i koliko znam i na NN. U Branka Bajica 12,14,16 svesno nije hteo da ozakoni zgradu kako bi mogao da radi šta hoće! Stavio je hipoteku na parcelu a skupstinu stanara je vodio njegov čovek koji je sprecavao bilo kakvu zajednicku borbu! Pre šest godina sam pisao raznim ministarstvima i skretao pažnju na šta zatvaraju oči, ali nisu imali sluha! Jonaš je napravio još jednu zgradu, stavio je pod krov o stavio gomilu hipoteka na “stanove u izgradnji”.

    On tone. Zadužio se kome ne treba, pa sa advokatom i izvrsiocem radi šta mora! Zatvor je spas za njega!
  • Sve po zakonu

    20.10.2018 17:38
    @ Dušan
    Verovatno zbog toga što Draki ćnije imao novac na svom računu niti ga je po osnovu ugovora o zajmu prebacio Jonašu na račun, tako da nema dokaza da je novac uopšte postojao.
    Ako novac nije prebačen, ugovor o zajmu nije realizovan, što znači da je i upisana hipoteka ništava.
    Za legalan ugovor o zajmu, treba i legalno poreklo novca zajmodavca.
    Ako zajmodavac naplaćuje plus KAMATU - e to je posebno krivično delo, jer novac uz kamatu mogu da pozajmljuju samo banke, koje su registrovane za obavljanje bankarskih poslova.
    Nema samo vlasnik stana obavezu da se uknjiži u katastru da bi bio legalni vlasnik stana, i onaj ko hoće da daje pozajmice uz kamatu, mora da registruje svoju banku, plati legalni osnivački ulog od novca za koji ima dokaz da ga je legalno zaradio, plća poreze i legalno posluje- preko računa naravno!

  • ns

    20.10.2018 08:47
    zašto nije uknjiženo-katastar
    Dobio sam tužbu od katastra zbog duga. Odem tamo da vidim kakav dug. I lepo mi objasne, pre 7 (sedam godina) ste podneli zahtev za konverziju zemljišta od državnog da postane privatno i treba da se doplatite razlika. Nema problema ja uplatim jer sam to i želeo. Posle dve nedelje dobijem i rešenje da je odobren zahtev i da platim u nekom roku da me nebi tužili,
    Znači 7 godina čekanja i prvo tužba a posle rešenje.
  • Sloba53

    20.10.2018 07:00
    Uknjiženje
    Uknjiženje stana ne bi ponoštilo već postojeću hipoteku ! Hipoteka prati stan dok se dug ne izmiri.
  • Adv

    19.10.2018 23:19
    Brada
    19.10.2018 • 19:35

    Objašnjenje za neuku masu

    Za ovu gospodu što pozivaju na linč izvršitelja, niste shvatili da je izvršitelj OBUSTAVIO sprovodjenje izvršenja iako je po zakonu o izvršenju mogao da proda stanove zbog duga koji je Jonaš napravio. Dakle izvršitelj je pozitivan lik u ovom tekstu. Samo ste vi neuki i ništa ne kapirate pa ste odmah pomislili kako bi bilo dobro linčovati nekog advokata, beležnika i izvršitelja...

    Stavljati advokate koji su privatnici i rade sami u isti koš sa javnim izvršiteljima i javnim pisarima koji se kriju iza državne batine je krajnje neumesno.
  • Uncas

    19.10.2018 22:37
    Panika je zavladala i u Čika Stevinoj 9,tamo ima nekih 11 stanova pod hipotekom,koji su kupljeni pre 11 godina...Biće tu još svega...Najjadnije od svega je da jedan lik može da napravi takve malverzacije i da obmane sve oko sebe ,pa i "državu" i sve mu to 10 godina uspeva!!!???
  • Dušan

    19.10.2018 21:53
    Poverioc
    Nije mi jasno na osnovu čega se u tekstu tvrdi da je Nenad Drakić fiktivno pozajmio novac, i zašto ne piše koji se postupak već vodi protiv istog
  • Nemanja

    19.10.2018 21:21
    Korumpirana krompir drzava
    Pitajte ga da li je slucajno istaknuti clan vladajuce stranke u Novom Sadu i znacete kada ce da dobije bilo kakvu kaznu ili neku tamo zaplenu imovine.

    U svakom slucaju ne gine mu kucni pritvor bez nanogice od najmanje dva dana..
  • Bro

    19.10.2018 20:04
    Ima lepu i baš veliku kuću u Petrovaradinu, pitam se od čega mu...
  • Joca

    19.10.2018 20:02
    Znaci moze u bajbok
    Pitanje je sta je sa ostalima, jer ocigledno da je stanove zalozio zelenasima verovatno odavno poznatim policiji. Sema standardna,zelenas da novce,investitor zalozi stanove koji nisu upisani u katastar. Sve to pravno uoblici advokat,prosledi na overu kod notara saradnika, koji naravno nista ne proverava jer je dobio masti. Na kraju investitor ih sve uradi a oni da bi se naplatili aktiviraju stanove koji su garancija. I budali je jasno da su svi u semi, jer svako naplacuje svoj deo,videcemo dali ce Tuzilastvo i Sud raditi po zakonu ili ce se pojaviti cuveno ALI.
  • Brada

    19.10.2018 19:35
    Objašnjenje za neuku masu
    Za ovu gospodu što pozivaju na linč izvršitelja, niste shvatili da je izvršitelj OBUSTAVIO sprovodjenje izvršenja iako je po zakonu o izvršenju mogao da proda stanove zbog duga koji je Jonaš napravio. Dakle izvršitelj je pozitivan lik u ovom tekstu. Samo ste vi neuki i ništa ne kapirate pa ste odmah pomislili kako bi bilo dobro linčovati nekog advokata, beležnika i izvršitelja...
  • N.Sad

    19.10.2018 19:18
    Trebalo je samo deset godina da ga uhapse. Pustili coveka da sto vise kupaca stanova ojadi naravno uz odgovarajucu proviziju. Sad ce neko reci da u ove malverzacije nije ukljuceno i pravosudje. Da nije odavno bi bio u zatvoru.
  • Ma da

    19.10.2018 19:12
    @ mrk
    Ima mnogo neuknjiženih stanova,ali samo prevaranti prodaju jedan isti stan dva puta ili na tudj stan stavljaju hipoteke.
  • Buda

    19.10.2018 18:49
    A šta ćemo sa kupcima stanova u izgradnji kod njega. Sličan scenario, drugi glumci. O Dušanu Jonašu i njegovim prevarama jedan ozbiljan serijal da se napravi.
  • Sabahudin

    19.10.2018 18:49
    Lift
    Ovaj Jonas je imao razradjenu šemu sa liftovima. U zgrade koje uradi i proda stanove ostavi bez instaliranih liftova. Ima takvih 4-5 zgrada zakoje ja znam. Lift kosta 20 do 25 hiljada evra i lepa cifra se nakupi.
  • Ivan

    19.10.2018 17:41
    Koliko sam pratio ovo dešavanja, shvatio sam da je u pitanju 7 stanova. Nadam se i da će preostalih 6 biti privredno pravdi zajedno i da ostalim povezanim licima ( beležnikom, advokatom i izvršitrljem).
  • set

    19.10.2018 17:02
    Advokat? Izvršitelj? Još na slobodi?
  • Futog

    19.10.2018 16:54
    Www
    Privedite i ostale! Sumnjivi su notar advokat...
  • Dragan - Detelinara

    19.10.2018 16:53
    U zatvor prevaranta
    Vest za rubriku: "Verovali ili ne".
    Zar je moguce da neki kriminalac u Srbiji zavrsi u zatvoru?
    Sada mu oduzeti sve sto ima i naplatiti od njega za svu dusevnu bol koji su prevareni gradjani doziveli.
  • Vule

    19.10.2018 16:48
    Ovo je ozbiljno i besramno osmisljena prevara
  • mrk

    19.10.2018 16:45
    daju mu hipoteku na snovu laznih papira a kad uzimas kredit samo sto ti ne proveravaju peto koleno. i zasto kupci nisu uknjizili stanove????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna